Untitled Document

Mi a lambéria?

A lambéria olyan falburkoló, mely tömörfából, általában fenyőből készül. Felületét kezelhetjük színtelen lakkal, viasszal, lazúrral, festékkel, vagy páccal. Felhasználásának csak a fantázia szabhat határt, süllyesztheti a mennyezetet, tagolhatja a helyiségeket, burkolhatja a vezetékeket, lecsaphat egy-egy részt a helyiségből, vagy a hideget sugárzó falakat szigetelheti. Hatása harmonikus, egyedi, a bútorzattal összhangba hozva remek hatást érhetünk el. A valódi faanyagok természetes hatásúak, önmagukban is szépek, tapintásuk kellemes és meleget sugároznak. Az ilyen anyagokból készített falburkolatok meghitté varázsolják otthonunk falát.


A faiparban előszeretettel használják a minőségi északi lucfenyő lambériát, mely szépen erezett válogatott finn fa, gyantaszegény anyaggal, tökéletes szigetelő tulajdonsággal rendelkezik, mivel északon a kevesebb fény miatt lassan növekszik. Csomós felülete természetességet sugároz. A Borovi, Északi Luc és Trópusifa alapanyagból gyártott lambériák 10-12% nedvességtartalommal bíró faburkolatok esztétikájukon kívül számos jó tulajdonsággal rendelkeznek. Az anyagok kártevő-mentesítettek, bútorfelületre csiszoltak, így azonnal felhasználhatóak.


Sokunknak, ha meghalljuk a lambéria szót, a hatvanas, hetvenes évek jut eszünkbe, amikor a műanyag lambéria diszkrét bája majd' minden háztartásban hódított. Szerencsére azonban a lambériát is megtalálta a fejlődés és bár gyártanak még műanyag lambériát, annak minősége messze felülmúlja a régiét. Manapság előszeretettel használják modern enteriőrökben akár a mennyezeten, de hátfalelemként is. Alacsony belmagasság esetén tanácsos a lambériát világos színre festeni így optikailag megemelhetjük a mennyezetet, viszont nem kell lemondanunk a lambéria mintázatának hangulatáról. Ellenkező esetben, tehát ha a belmagasság engedi, egy igazán modern megoldással, erősíthetjük a sötét tónust, melyet az ablak színével összhangba hozva, világos, egyszerű vonalvezetésű bútorokkal kombinálva kellemes, modern teret hozhatunk létre. Ilyenkor különösen nagy szerepet kapnak a hangulatvilágítási elemek, a világos falak. Az ilyen modern megoldásoknál a lambéria természetből eredő jellegét fokozhatjuk egy-egy érdekes, természetes anyaggal a padlón is, mint például a már nagyon sok helyen beszerezhető kókusz, vagy tengerifű szőnyegekkel, egzotikus kiegészítőkkel. A színében harmonizáló fa padló is kitűnő választás lehet egy lambériázott helyiségnek, viszont lehetőség szerint kerüljük a fa utánzatú mesterséges anyagok használatát, mert azzal pont az ellenkező hatást érhetjük el.


Ugrs a kezdlapra      Ugrs a lap tetejre

cédrus labáriából szauna készítés

Szauna Lambéria AKCIÓ
Cédrus lambéria Standard minőség
11 x 94 x 2440 mm 9.700Ft/m2 (brutto)

cédrus labáriából szauna készítés

cédrus labáriából szauna készítés
Untitled Document